"EHBO vereniging Dubbeldam"

Opleidingen EHBO, herhalingslessen en posten bij evenmenten

Corona nieuws 8-4-2021

Geplaatst door op apr 8, 2021 in Algemene berichten | 0 reacties

Corona nieuws 8-4-2021

Beste leden,

De corona duurt veel langer dan we gedacht hadden. De beperkingen die hier uit voortvloeien dwingen ons om onze leden op een andere manier te informeren over (levensreddende) EHBO handelingen. Dit niet alleen om jullie diploma geldig te houden maar om niet alles te vergeten wat jullie bij de lessen geleerd hebben. Normaal oefenen we twee wekelijks en nu staat het stil. Les op afstand was even een tussen oplossing en behoord ook in de toekomst tot de mogelijkheden om op te pakken.

De kader instructeurs Jan en Peter zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de leden te informeren over EHBO. Hieruit zijn EHBO informatie posters ontstaan. Deze wordt via de mail naar de leden toegestuurd, en willen we via deze site met jullie delen.

Verder lezen

Pleisterkaart

Geplaatst door op mei 12, 2020 in Algemene berichten | 0 reacties

Pleisterkaart

Download pleisterkaart EHBO vereniging Dubbeldam

Als je het originele artikel wilt lezen klik op deze link en ga naar blz 20.

Verder lezen

Reanimatie beleid tijdens de corona pandemie

Geplaatst door op mei 12, 2020 in Algemene berichten | 0 reacties

Reanimatie beleid tijdens de corona pandemie

Beste leden,

Het is een rare tijd tijdens deze corona pandemie. We moeten afstand houden en als het kan zoveel mogelijk thuis werken en thuis blijven. Maar hoe zit nu als je toch op straat bent of je zit bij de burgerhulpverlening en je moet iemand reanimeren. De NRR heeft hiervoor nieuwe richtlijnen opgesteld. Ik heb een PDF bijgevoegd met deze nieuwe richtlijnen. Lees dit door en als er vragen zijn dan horen wij die graag. Let op je eigen veiligheid. Zeker als je bij de risico groep hoort.

Jan Lingbeek
Instructeur EHBO

Basale-reanimatie-buiten-het-ziekenhuis-COVID-19

Verder lezen

Corona bericht van de voorzitter

Geplaatst door op mei 12, 2020 in Algemene berichten | 0 reacties

Geen lesavonden meer.

Op het moment dat ik dit verhaaltje schrijf is het  donderdagavond 2 april, een avond waarbij ik eigenlijk op school hoorde te zijn om met  jullie een ehbo herhalingsles te volgen. Hoe vreemd is het dat dit abrupt tot een einde gekomen is.
Het is voor ons allemaal niet te begrijpen hoe ingrijpend het Corona-virus heeft ingegrepen in ons dagelijks werk, onze hobby en in onze omgang met anderen.

In het voortgezet onderwijs waarin ik werkzaam ben staat ook alles op zijn kop. Er zijn mensen die denken dat wij leerkrachten aan een vervroegde vakantie zijn begonnen maar niks is minder waar.
Vrijwel per direct is de school gesloten en is er een programma op gang gekomen om leerlingen op afstand les te geven en op afstand voor te bereiden op het wel of niet slagen. In mijn 38 jaren waarin ik werkzaam ben heb ik dit gelukkig nog  nooit mee hoeven maken.

Toch levert het ook veel op. Ik heb me nooit voor kunnen stellen dat ik als leerkracht die met het schoolbord en het bijbehorende krijtje is begonnen nu in mijn eigen woonkamer achter de laptop alle leerlingen les kan geven. Met mijn biologie methode, de mogelijkheid dat je hun werk kan volgen en dat ze vragen kunnen stellen. Natuurlijk is het leuker ze bij je  in de klas te hebben en te kunnen reageren op hun doen en laten, maar in geval van nood, zoals nu gaande is, is het een prachtige ontwikkeling. Dit is in de toekomst ook te gebruiken bij ( langdurig) zieke leerlingen.

Als voorzitter van onze EHBO vereniging Dubbeldam  heb ik de wens even naar jullie te reageren. Vrijwilligers bij onze vereniging die ik ineens niet meer tegen kan komen en waarbij vrijwel geluidloos het cursusjaar voorbij gaat. Het is toch vreemd en niet te begrijpen. EHBO les op afstand geven is hierbij geen oplossing. Niemand had dit voorzien en daarom is het afscheid voor dit cursusjaar zo abrupt. Ik wil jullie laten weten dat ik jullie,  de gezellige herhalingslessen en de afsluiting met een glas drinken mis. De opleiding is ook ineens tot stilstand gekomen en het geplande examen moet uitgesteld worden.
Natuurlijk heeft het ook voordelen, ineens ben je elke donderdagavond vrij en hoef je vooraf niks voor te bereiden.

De feiten over hoe nu verder, het competent zijn en het verlengen van diploma’s horen jullie binnenkort van onze kaderleden Jan en Peter. Hierover zou ik me maar geen zorgen maken. Ook voor de opleiding gaan we een passende oplossing proberen te vinden.

Op 28 april, bij toeval de verjaardag van mijn tweelingbroer en mij, horen we meer van Mark Rutte. Dat geldt zowel voor mijn werk op school als hoe nu verder met verenigingen zoals de onze.
Met dit schrijven wil ik alleen maar even laten weten dat ik jullie niet vergeten ben en ik ook de oefenavonden met jullie mis.Wees voorzichtig met EHBO handelingen, zeker nu door thuiswerkende mensen die ondertussen even aan het klussen gaan het aantal ongevallen toeneemt.

Hou afstand maar wel je naasten in de gaten.

Met vriendelijke groet.
Hans Jongeneel
Voorzitter EHBO vereniging Dubbeldam.

 

Verder lezen

Opleiding start in oktober 2022

Geplaatst door op sep 28, 2019 in Algemene berichten | 0 reacties

Opleiding start in oktober 2022

Verder lezen

EHBO seizoen weer van start

Geplaatst door op sep 23, 2019 in Algemene berichten | 0 reacties

EHBO seizoen weer van start

Voordat we met het serieuze werk op EHBO gebied beginnen is onze start altijd een gezellig samenkomen. Na het openingswoord van de voorzitter komen, onder het genot van een hapje en een drankje de vakantieverhalen weer los. Hopelijk alleen gezellige verhalen waarbij  geen EHBO handelingen nodig zijn geweest.

Met dat serieuze werk gaan we een week later op onze vereniging aanvangen. Ervaren EHBO’er zijn én ervaren EHBO’ er blijven, dat is ons motto.

Verder lezen

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Geplaatst door op mei 5, 2019 in Algemene berichten | 0 reacties

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Hierbij steunt de Rabobank jaarlijks verenigingen en stichtingen uit onze regio.

Met 55 stemmen hebben we: EHBO – vereniging Dubbeldam een cheque van ruim €1000 in ontvangst mogen nemen.

Hierbij danken we alle Rabobank-leden die op ons gestemd hebben.

 

Verder lezen