Corona bericht van de voorzitter

Geplaatst door op mei 12, 2020 in Algemene berichten | 0 reacties

Geen lesavonden meer.

Op het moment dat ik dit verhaaltje schrijf is het  donderdagavond 2 april, een avond waarbij ik eigenlijk op school hoorde te zijn om met  jullie een ehbo herhalingsles te volgen. Hoe vreemd is het dat dit abrupt tot een einde gekomen is.
Het is voor ons allemaal niet te begrijpen hoe ingrijpend het Corona-virus heeft ingegrepen in ons dagelijks werk, onze hobby en in onze omgang met anderen.

In het voortgezet onderwijs waarin ik werkzaam ben staat ook alles op zijn kop. Er zijn mensen die denken dat wij leerkrachten aan een vervroegde vakantie zijn begonnen maar niks is minder waar.
Vrijwel per direct is de school gesloten en is er een programma op gang gekomen om leerlingen op afstand les te geven en op afstand voor te bereiden op het wel of niet slagen. In mijn 38 jaren waarin ik werkzaam ben heb ik dit gelukkig nog  nooit mee hoeven maken.

Toch levert het ook veel op. Ik heb me nooit voor kunnen stellen dat ik als leerkracht die met het schoolbord en het bijbehorende krijtje is begonnen nu in mijn eigen woonkamer achter de laptop alle leerlingen les kan geven. Met mijn biologie methode, de mogelijkheid dat je hun werk kan volgen en dat ze vragen kunnen stellen. Natuurlijk is het leuker ze bij je  in de klas te hebben en te kunnen reageren op hun doen en laten, maar in geval van nood, zoals nu gaande is, is het een prachtige ontwikkeling. Dit is in de toekomst ook te gebruiken bij ( langdurig) zieke leerlingen.

Als voorzitter van onze EHBO vereniging Dubbeldam  heb ik de wens even naar jullie te reageren. Vrijwilligers bij onze vereniging die ik ineens niet meer tegen kan komen en waarbij vrijwel geluidloos het cursusjaar voorbij gaat. Het is toch vreemd en niet te begrijpen. EHBO les op afstand geven is hierbij geen oplossing. Niemand had dit voorzien en daarom is het afscheid voor dit cursusjaar zo abrupt. Ik wil jullie laten weten dat ik jullie,  de gezellige herhalingslessen en de afsluiting met een glas drinken mis. De opleiding is ook ineens tot stilstand gekomen en het geplande examen moet uitgesteld worden.
Natuurlijk heeft het ook voordelen, ineens ben je elke donderdagavond vrij en hoef je vooraf niks voor te bereiden.

De feiten over hoe nu verder, het competent zijn en het verlengen van diploma’s horen jullie binnenkort van onze kaderleden Jan en Peter. Hierover zou ik me maar geen zorgen maken. Ook voor de opleiding gaan we een passende oplossing proberen te vinden.

Op 28 april, bij toeval de verjaardag van mijn tweelingbroer en mij, horen we meer van Mark Rutte. Dat geldt zowel voor mijn werk op school als hoe nu verder met verenigingen zoals de onze.
Met dit schrijven wil ik alleen maar even laten weten dat ik jullie niet vergeten ben en ik ook de oefenavonden met jullie mis.Wees voorzichtig met EHBO handelingen, zeker nu door thuiswerkende mensen die ondertussen even aan het klussen gaan het aantal ongevallen toeneemt.

Hou afstand maar wel je naasten in de gaten.

Met vriendelijke groet.
Hans Jongeneel
Voorzitter EHBO vereniging Dubbeldam.

 

468 ad