Welkom

Geplaatst op donderdag 10 augustus, 2017

Welkom

EHBO Vereniging Dubbeldam uit Dordrecht heet u van harte welkom.

Bent u na het lezen van alle informatie op de website enthousiast geworden om een EHBO opleiding te volgen, óf wilt u graag lid worden van onze vereniging? Via de groene knop hierboven kunt u zich, door gebruik te maken van het juiste formulier, aanmelden.

Verder lezen

Jaarvergadering

Geplaatst op vrijdag 3 maart, 2017

Jaarvergadering

Het cursusjaar 2016-2017 zit er al weer bijna op. De jaarvergadering geeft dat eigenlijk al aan, dan evalueren we het afgelopen cursusjaar.

De lesavonden zijn voorbij gevlogen. Naast alle gezelligheid is het natuurlijk begonnen om de (levens)reddende handelingen. Jan en Peter hebben ons als kaderinstructeurs weer prima begeleid.

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met onder andere  de onderwerpen: ” hevig bloedverlies”,  ” beoordelen bewustzijn”, ” van buik naar rug draaien van een bewusteloos slachtoffer”, ” de stabiele zijligging” , ” hartreanimatie en beademing (ook bij kinderen)”, “verslikking” en “verplaatsen van een bewusteloos slachtoffer”.
Allemaal situaties die we oefenen en waarvan je hoopt het in het echt niet te hoeven gebruiken.

Oefening baart kunst. Daarom geloof ik niet in avondcursussen van drie uur en daarna niet meer. Natuurlijk is het goed als je levensbedreigende situaties een keer gezien en geoefend hebt ( iets is beter dan niets). Maar per cursusjaar 7 maanden, tweewekelijks bezig zijn met EHBO voelt veel beter voor de rust en het zelfvertrouwen op het moment dat het er echt op aan komt.

De inschrijving voor onze opleiding EHBO staat weer open. Komt u er bij?

Verder lezen

Start herhaling 2016-2017

Geplaatst op donderdag 15 september, 2016

Start herhaling 2016-2017

Beste EHBO-er,

We hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad zonder ongelukken. Toch willen we jou ook in het komende seizoen, als lid van onze vereniging, bedreven houden in EHBO handelingen bij ongevallen.

Als kader zijn we al bij elkaar gekomen om een planning te maken voor het nieuwe seizoen.
Natuurlijk staan de levensreddende handelingen weer centraal en daarbij hebben wij ons programma aangevuld met wensen die bij de enquête naar voren zijn gekomen.
Daarnaast staat de 27e druk van het EHBO boek op ons programma. Wat blijft het zelfde en wat is er veranderd in deze nieuwe druk?

Zet 6 oktober 2016 alvast in je agenda want op deze avond gaan we gezamenlijk van start.

Als dit programma je aanspreekt en je geen lid bent van EHBO-vereniging Dubbeldam dan hoef je maar één ding te doen….je snel aanmelden met behulp van de groene balk op deze pagina met de tekst: ” aanmelden voor lessen”.

Verder lezen